Background

buih

Si Kacak & Si Cantik (My Followers)

Dashboard

Heartbeat

RESULT OH RESULT !!!

Assalamualaikum w.b.t


Salam sayang & salam 1 M'sia. wah2 semangat plak wa pagi nih. Diharap anda semua sihat2 hendaknye. actually pagi kelmarin 9 nov 2012 tarikh kaum kerabat wa smua pakat berpusu-pusu pecah masuk website uitm. al maklong la. semua pakat nk tau dapat result brape,setelah lbh 3 minggu brperang dgn kertas2 soalan yg gila ohsemm..trmasuk la wa yg x seberapa nih. kalut jgk nk check, dengan harapan yang tinggi mengharap kan keputusan wa dekan....
ceh dekan..kununnn... wa beragan + teringin .eh sape la x mau dpt dekan kn..p la tnye mat rempit pn lepa pn mau dekan pa,tp dekan dlm perlumbaan lepa la.eh ape celup wa merepek nih..mohon abaikan ,wa cuma nk complete kn introducktion wa je. wah sepeking omputih lak wa skung ni.nampak x wa makin tero dlm english.  ni berkat wa pay attention in class.

actually wa nk cerito cikit situasi time wa nk check result tu..wa dpt tahu result kul 10 pagi bwu leh check.tp wa mengambil keputusan kul 10.45 bwu check. dalam masa yg sama mmber wa send mcj

situasi 1 :
 member : salam. lu dh check result ke blom
 wa         : w'salam wa blom check ag weh,wa tkt ar.
 member : ek eleh, lu kata lu anak mak , ape celop lu tkt2 nih, lu check sekarang, kalu x wa sembelih lu .
 wa         : orait2 skrang jgk wa sembelih,eh bukan skarang jgk wa check.

wa pun dengan perasaan excited + ketaq lutut + tkt + mcm2 ar .dgn lafaz bismillahirohmanirohim wa klik ada satu email cth yg bwh nih uitm dh send kt wa..




elok wa klik je ,wa scroll, scroll ag ke bawah,lagi bawah.. wa scroll atas balik. pastu wa pelik, asal result wa x da. x kn mamee monster bwk lari result wa kot.. wa pun berfikir sejenak.. pastu wa baca balik satu persatu yg tercatat dlm email tu. alangkah terkezutnye wa dia kata wa punya result disekat sbb wa x lengkapkan sufo adik beradik,spupu sepapat UFO  . ape kes pulak wa x lengkapkan sufo . wa dh buat smua menda nih,sblum start exam ag, tp kenapa perkara ini perlu jadi pada diri wa. wa buka fb smua mmber  dok pakat update status gumbira sbb pass exam,pastu dok  tnye wa , lu dpt pointr bape wei? lu dekan pa? , ceh wa rasa mcm nk bgi lepa tuh makn maggie ja, wa dh la sedih, dok sabaq ja ,rse nk nagis je time tuh, apekan daya dh x kuat beb. dh la result wa kne sekat ,tah ape jdi kt result wa, mcm2 dlm fikiran wa, dalam aty wa anggap itu semua dugaan .....

wa terus call number yg trtera dlm tulisan merah tuh. direct line busy, bila dpt je x angkt, wa pn tukaq plan B wa call member, wa tnya die cm na nk wat nih, die pun x tau, tp die bg kt wa number lecture swuh tnye cm na.. wa pun ikhtiaq la p kol & mcj tnye lecture tu. die bls mcj wa, lec ckp swuh kol HEa, tnye lepa, wa pn ingt nk kol la klu blh nk settle kn cpt2, pas2 wa pn bawu teringt wa study kedah,kedah ari jumaat cuti ,mmang x da owg angkt la klu wa call pn. nmpk nye ari ahd jgk la wa kne tnye, wa jdi lagi pening pkiaq bnda2 nih, wa cuba fikir balik. x kn wa x buat sufo sedang kn wa ingt ag wa g library buat bnda alah nih dgn member wa.

tulisan merah nih ar yg wat wa terkezut, 

wa x puas aty wa buka balik check , sudah terang lagi bersuluh mmang trnyata wa dh buat dh tulis kt situ complete .tp nape x leh tgk result, waaaaaa,sedih kot kenapa harus terjadi pada diri ini  :(


wa pun dh x tau nk wat cm na ,wa cuba tenangkan diri wa, yg penting ari ahd wa nk kol hea.


*6.54 ptg waktu m'sia (9 nov 2012)

wa try on laptop, wa rse tergerak aty nk check skali ag , wa buka email wa, skali dgn fb pun wa login. tetiba tang notification tuh ada mmber kls wa post link sape2 yg belum check result, wa pn slumber je la klik nk try , dh seratus enam puluh empat kali wa check x boleh masa pagi tdi tuh, wa cuba nasib try skali ag, wa msukkan number mtrik n pssword wa, dgn sepantas kilat  nah ambik kua sebijik result wa , wa rasa mcm mimpi, wa tampo2 pipi, wa cancle balik,wa try ag kua bnda yg sama , ya allah wa lega x tau nk habaq, allah je tau kot perasaan wa time tuh, 1st wa rse bersyukur sbb dh blh tgk result, 2nd wa tgk result wa not bad jgk la, pointr pn 3.++ , cuma  mcm wa ckp wa blum cpai dekan ag, tp wa tetap bersyukur ,alhamdulillah sgt sbb sbjek killer wa llus beb, lulus kira ok ar x kne repeat 2 yg wa happy sgt. hehe
now i feel good. smlm pn wa tdo dgn lena. terima kasih ya allah .itu saja wa nk citer..gila panjang kn.

*Maap la cik kiah, pak meon n rakyat jelata semua, wa x tau apesal wa taip gila panjang, sape sudi baca sampai habis, terima kasih sangat2... 



eh cop2 sebelum nk tamat entry ni wa ada 1 sajak kot,em layan je la. pendek je kawan wa yg karang ditujukan khas utk ENCIK "Dekan" 

Akan ku capai kepala mu dekan,
Biar ku tangkap rambut mu dekan,
Akan ku petik janggut mu wahai dekan,
Moga setiap semester aku bisa menjadi 
penerima anugerah mu dekan........


notapoketseluaq: Taniah jgk pada semua kawan2 wa yg dpt dekan & yg x dpt dekan tuh next sem kita pulun weh,bagi semua dapat dekan .. see you uolls next sem 

sekian,wasalam ..tatatititutu :)



Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

21 000 orang nk komen kat Cik Sue :):

Ammelia Yusoff said...

tahniah. saya pun tak dapat dekan tapi syukur dah :)

Nur Shuhada said...

@Ammelia Yusoff taniah jgk utk awk :)

deeyafa said...

tahniah awak. sy pon tak dpt dekan jugak tp alhamdulillah masih 3.++ yang penting killer subject kena lulus. hahaha :D

CikMunBlogger said...

wahhhh ! tahniah shu .
mun tak taw lah dapat berapa nanti . doa kan mun k . hehe

Nur Shuhada said...

@deeyafahaha..taniah jgk ukt kamu deeyafa.ha tau xpa..killer sbjek tu yg bhya, even llus sja pn dh syukur sgt dh :D

Nur Shuhada said...

@CikMunBloggerthank mun. ok.moga2 mun pun dpt result gempak nanti , doa byk2 :)

syud abady said...

tgu result lah yg pling debar..

Nur Shuhada said...

@syud abadytau xpa..ketaq lutut hbs..huhu :)

Mk Syahir said...

tahniah..kuatkan lagi usaha..InsyaAllah ada rezeki next sem dapat dekan :)

cweet pinky said...

memang kencang la entry , wa salute !! hhahaha

Sa Michaisi said...

Wah wah takpe takpe, bersabar eak.. by the way congrats yaaw :D. teruskan usaha anda :)

Edy Fee said...

bese la..time2 tu la line stuck..ramai sgt bukak.ehhehehe

Wak Gelas™ said...

tahniahnye jugakk.. ehhEe

hazwan hairy said...

perghh dekan kot..haha tahniah!!

Nur Shuhada said...

@hazwan hairyhairy ,eh kamu merepek pe nih..mna da dekan ag,sipi2 je.dekan kn 3.50 and above.hehe.. :D

Nur Shuhada said...

@Wak Gelas™hehe.makacih

Nur Shuhada said...

@Edy Feehehe :P

fatini_irdina said...

Wowww tahniah akak! Btw, jemput join Jom join. http://www.fatinirdina.com/2012/11/bloggership-giveaway-by-fatini-irdina_20.html

KorN said...

haha.. biasa la traffic jem, memacam leh jadik.. time ni web tu tgh menggila kot agaknya

Nur Shuhada said...

@fatini_irdinathank.. orait2..inshaallah :)

Nur Shuhada said...

@KorNmgkin la.tp ketaq lutut gk ar.dok tgu nk buka x blh2.:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved Cik Sue.blogspot.com