Background

buih

Si Kacak & Si Cantik (My Followers)

Dashboard

Heartbeat

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

hai..salam jumaat  pada semua blogger mahupun silent readers. actually ptg nih cik sue nak join contest dari tuan empunya blog yg glamor,hot, senang citer blog retis u..auww :D
cik sue pn dah lama x join contest nih, tertarik la plak dgn contest dari Hazwan Hairy nih, simple kot. hadiah yang ditawarkan pun menarik iaitu Kalender Eksklusif 2013 by Hazwanhairy dari Box Creative .

sape2 nak join or nak tahu lebih lanjut tentang contest ni >> KLIK SINI << ,ok :)


 ni ar kelander tuh,cantik kan :) 
kalau dpt kelender nih wahh,mau tepek kt hostle wa la..kih2


expired date : 12/12/2012

notapoketsseluaq: so ape tunggu lagi jom la ramai support contest by Hazwanhairy nih. "saya sudah anda bila lagi" :)





Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

RESULT OH RESULT !!!

Assalamualaikum w.b.t


Salam sayang & salam 1 M'sia. wah2 semangat plak wa pagi nih. Diharap anda semua sihat2 hendaknye. actually pagi kelmarin 9 nov 2012 tarikh kaum kerabat wa smua pakat berpusu-pusu pecah masuk website uitm. al maklong la. semua pakat nk tau dapat result brape,setelah lbh 3 minggu brperang dgn kertas2 soalan yg gila ohsemm..trmasuk la wa yg x seberapa nih. kalut jgk nk check, dengan harapan yang tinggi mengharap kan keputusan wa dekan....
ceh dekan..kununnn... wa beragan + teringin .eh sape la x mau dpt dekan kn..p la tnye mat rempit pn lepa pn mau dekan pa,tp dekan dlm perlumbaan lepa la.eh ape celup wa merepek nih..mohon abaikan ,wa cuma nk complete kn introducktion wa je. wah sepeking omputih lak wa skung ni.nampak x wa makin tero dlm english.  ni berkat wa pay attention in class.

actually wa nk cerito cikit situasi time wa nk check result tu..wa dpt tahu result kul 10 pagi bwu leh check.tp wa mengambil keputusan kul 10.45 bwu check. dalam masa yg sama mmber wa send mcj

situasi 1 :
 member : salam. lu dh check result ke blom
 wa         : w'salam wa blom check ag weh,wa tkt ar.
 member : ek eleh, lu kata lu anak mak , ape celop lu tkt2 nih, lu check sekarang, kalu x wa sembelih lu .
 wa         : orait2 skrang jgk wa sembelih,eh bukan skarang jgk wa check.

wa pun dengan perasaan excited + ketaq lutut + tkt + mcm2 ar .dgn lafaz bismillahirohmanirohim wa klik ada satu email cth yg bwh nih uitm dh send kt wa..




elok wa klik je ,wa scroll, scroll ag ke bawah,lagi bawah.. wa scroll atas balik. pastu wa pelik, asal result wa x da. x kn mamee monster bwk lari result wa kot.. wa pun berfikir sejenak.. pastu wa baca balik satu persatu yg tercatat dlm email tu. alangkah terkezutnye wa dia kata wa punya result disekat sbb wa x lengkapkan sufo adik beradik,spupu sepapat UFO  . ape kes pulak wa x lengkapkan sufo . wa dh buat smua menda nih,sblum start exam ag, tp kenapa perkara ini perlu jadi pada diri wa. wa buka fb smua mmber  dok pakat update status gumbira sbb pass exam,pastu dok  tnye wa , lu dpt pointr bape wei? lu dekan pa? , ceh wa rasa mcm nk bgi lepa tuh makn maggie ja, wa dh la sedih, dok sabaq ja ,rse nk nagis je time tuh, apekan daya dh x kuat beb. dh la result wa kne sekat ,tah ape jdi kt result wa, mcm2 dlm fikiran wa, dalam aty wa anggap itu semua dugaan .....

wa terus call number yg trtera dlm tulisan merah tuh. direct line busy, bila dpt je x angkt, wa pn tukaq plan B wa call member, wa tnya die cm na nk wat nih, die pun x tau, tp die bg kt wa number lecture swuh tnye cm na.. wa pun ikhtiaq la p kol & mcj tnye lecture tu. die bls mcj wa, lec ckp swuh kol HEa, tnye lepa, wa pn ingt nk kol la klu blh nk settle kn cpt2, pas2 wa pn bawu teringt wa study kedah,kedah ari jumaat cuti ,mmang x da owg angkt la klu wa call pn. nmpk nye ari ahd jgk la wa kne tnye, wa jdi lagi pening pkiaq bnda2 nih, wa cuba fikir balik. x kn wa x buat sufo sedang kn wa ingt ag wa g library buat bnda alah nih dgn member wa.

tulisan merah nih ar yg wat wa terkezut, 

wa x puas aty wa buka balik check , sudah terang lagi bersuluh mmang trnyata wa dh buat dh tulis kt situ complete .tp nape x leh tgk result, waaaaaa,sedih kot kenapa harus terjadi pada diri ini  :(


wa pun dh x tau nk wat cm na ,wa cuba tenangkan diri wa, yg penting ari ahd wa nk kol hea.


*6.54 ptg waktu m'sia (9 nov 2012)

wa try on laptop, wa rse tergerak aty nk check skali ag , wa buka email wa, skali dgn fb pun wa login. tetiba tang notification tuh ada mmber kls wa post link sape2 yg belum check result, wa pn slumber je la klik nk try , dh seratus enam puluh empat kali wa check x boleh masa pagi tdi tuh, wa cuba nasib try skali ag, wa msukkan number mtrik n pssword wa, dgn sepantas kilat  nah ambik kua sebijik result wa , wa rasa mcm mimpi, wa tampo2 pipi, wa cancle balik,wa try ag kua bnda yg sama , ya allah wa lega x tau nk habaq, allah je tau kot perasaan wa time tuh, 1st wa rse bersyukur sbb dh blh tgk result, 2nd wa tgk result wa not bad jgk la, pointr pn 3.++ , cuma  mcm wa ckp wa blum cpai dekan ag, tp wa tetap bersyukur ,alhamdulillah sgt sbb sbjek killer wa llus beb, lulus kira ok ar x kne repeat 2 yg wa happy sgt. hehe
now i feel good. smlm pn wa tdo dgn lena. terima kasih ya allah .itu saja wa nk citer..gila panjang kn.

*Maap la cik kiah, pak meon n rakyat jelata semua, wa x tau apesal wa taip gila panjang, sape sudi baca sampai habis, terima kasih sangat2... 



eh cop2 sebelum nk tamat entry ni wa ada 1 sajak kot,em layan je la. pendek je kawan wa yg karang ditujukan khas utk ENCIK "Dekan" 

Akan ku capai kepala mu dekan,
Biar ku tangkap rambut mu dekan,
Akan ku petik janggut mu wahai dekan,
Moga setiap semester aku bisa menjadi 
penerima anugerah mu dekan........


notapoketseluaq: Taniah jgk pada semua kawan2 wa yg dpt dekan & yg x dpt dekan tuh next sem kita pulun weh,bagi semua dapat dekan .. see you uolls next sem 

sekian,wasalam ..tatatititutu :)



Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

AMALAN BAGI MENAJAMKAN PENGLIHATAN MATA

Assalamualaikum wbt

Dh 2 minggu wa stay kt rumah, keje dok bela badan, terasa la jugak berat badan naik, xtau la bpe kilometrico   ,mana x nya dok umah mkn sedap2 wei, sental 2,3 pinggan, tp mengikut citarasa mulut wa. kalu peberet mmang sehingga pinggan,cawan,seduk wa tokak. wa lama x update blog ni, rindu plak. kecian kt blog wa, sunyi je. wa dok umah tp wa dok mentela'ah cherita korea. " To The Beautiful You" gila best (saja nk promote), sampai wa  lupa  yg wa blom update blog, ceh..

ha siap jgk pendahuluan wa, kih2, agak kelintangpukagan disitu tp lantak ar, suka aty wa nk tulis pa pun :)

ok,berbalik kepada tajuk diatas, wa tau tajuk x berapa nak menarik nafsu hampa. excelli  
wa terbaca kt fb ,if dah ada yang tahu tu ok la, pada sapa yg x tahu, ini merupakan ilmu baru utk korang,so x salah kan wa share ..


Ilmu menajamkan mata & mengurangkan rabun mata. 


kucing pun rabun, APAKAh??

ilmu ni semua orang boleh amalkan terutamanya yang rabun tu, wa tengok kawan2 wa pun ramai yg rabun & kdg trpaksa tambah power "spec" mata dieorang. tp ada jugak yg x rabun tp gatai pakai "spec" nk bergaya kata nya, puihh.. dah elok2 mata tu nk pkai spec pulak. lantak lu la ,asal lu bahagia. :)

ada satu cara iaitu masa korang semua nk menjawab azan, bila dengar laungan

 "أشهد أن محمد رسول الل " 

maka  hendaklah kita menjawabnya dan kemudiannya membaca ayat ini :

فَكَشَفۡنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلۡيَوۡمَ حَدِيدٌ۬

(sila rujuk surah qaf (ق) ayat yg ke 22)

kemudian hembus dekat belakang ibu jari seperti dalam gambar di bawah, pastu gosok belakang ibu jari tu kat kedua2 mata... ( jari kana ke mata kanan, jari kiri ke mata kiri)



Tambahan :
selain cara yang wa nyatakan diatas ada lagi

* Contohnya nk elak daripada rabun ni elok la ambil makanan yg mengandungi vitamin A & D , kangkung, carrot, buah-buahan - apple, papaya, manggo ,and ect .
*Exercise mata juga perlu, mulakan urutan dari tengah kening ke tengah, hujung mata dan kebawah mata, seperti urutan separa bulat. Ia boleh melancarkan peredaran darah ke mata.
*Tutup kedua-dua  belah mata, letak jari telunjuk dan jari tengah pada tengah-tengah mata & tekan dengan lembut , ia juga boleh mengurangkan regangan otot mata anda.


Insyaallah , sentiasa amalkan, akan dapat lihat perubahannya, yang penting kita sentiasa bersangka baik dgn Allah. ia berguna & dgn izin allah akan pulih dari rabun, ini jugak merupakan salah satu ikhtiar utk kesihatan mata kita :)



notapoketseluaq : Alhamdulillah setakat ni mata wa ok ag, x perlu pakai spec bagai, syukur sgt,
                           Selamat Mencuba :)

Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved Cik Sue.blogspot.com