Background

buih

Si Kacak & Si Cantik (My Followers)

Dashboard

Heartbeat

PEPERANGAN FINAL EXAM MENANTI DI MELBOURNE

Assalamualaikum w.b.t



halo uolls..

.waa dh nak balik melboune esk.,syok sgt ..tiket flight waa x beli ag ni .waalawehhh stresss nih...hahahahahahkahkahkah (gelak jahat)
waa sebenaqnya x tau nk wat pendahuluan ape. waa kekurangan idea.....waa dh mula rasa lapo, bau gulai ikan kering mak waa panaskan kat dapur (apa waa merepek ni, xda kaitan langsung). ok abaikan..

errr   ......waa skippp la noh.., tetiba waa rasa bengong seketika ........................................................

>>>>>>>
>>>>>>> :D

Setelah lebih kurang seminggu waa menghabiskan cuti study week waa kat umah.. teruk un.. orang cuti stay at kolej je.study sana, tp waa balik rumah. cop2 waa bukan pulang saje2.. waa baca jugak buku beb.. cehh  bajet nk tunjuk rajin lewtu ...

waa x tau ar.. waa cuak gk ni selasa ni waa start exam, first paper BEL diikuti CTU, OMT aka office admin &  Math . haha..
waa bawu sentuh BEL & Ctu je..math haram x sentuh ag.

esk bawu waa balik melbourne merbok. lama kan waa cuti, mohon bg waa 2,3 das penampo(lebih pun x pa) waa redho.. xsedar diri nk exam. x reti2 nk balik kolej.. puihh !!..

Dalam 3 minggu jgk la, exam waa berlangsung. so waa kna usaha sehabis mungkin lawan musuh2, macam main game lak un.. dlm tempoh 3 minggu , exam berlangsung waa janji kt mak & ayah waa, waa x mau balik bila time minggu exam.

mak & ayh : "boleh caya ke" ????
anak mithali : percayaaaaaaa lahhhhhhhhhhhhhhh ............................


Sebelum waa balik melbourne  merbok menduduki exam. maklum la dah balik melbourne merbok nk update blog , online fb mana boleh , line kt sana siput sangat beb, time x exam pun waa haram payah nau nak buka. lagipun nak exam ,waa nak stop sat tumpu exam. bukan lama mna pun exam ni 3 minggu je. update blog bila2 pun boleh ye dok. !! waa disini ingin memohon maaf jika waa ada terkasaq bahasa, tersalah bicara sesama blogger2 yang waa kenai, kawan2 semua. harap hampa maafkan waa yang cumil ni, doakan waa agar dipermudahkan semasa jawab exam nanti. ;)


Lecture waa cakap bila kita nak jawab exam, jawablah dengan penuh bergaya..

macam ni boleh kot noh
(waa rasa rakan sebelah pengsan kalau tengok muka waa cam ni)


sekian wasalam..

notapoketseluaq: Terima kasih la pada siapa yang rajin singgah, terjah, skodeng blog waa yang tak seberapa ni. 



Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

JOM AMALKAN :)

Assalamualaikum w.b.t

haii,selamat mlm. hari ni c.sue share serba sedikit tentang ayat kursi ...pendek je entry mlm ni..saja la mood nak bagi tazkirah malam ni.



AYAT KURSI :


ayat kursi ni banyak kelebihan dia, seperti kita tahu, ayatul kursi ini dapat memberikan perlindungan kepada diri kita dari ganguan syaitan..

1) Baca pada saat keluar rumah 
- 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi..

2) Baca pada saat masuk rumah
- kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu..

3) Baca setelah berwuduk
- darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat

4) Baca pada saat tidur 
- malaikat akan menjagamu sepanjang malam

5) Baca setelah solat
- maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian



notapoketseluaq: Sama-samalah kita amalkannya.
                          "anda buat,anda dapat" (ayat : Ustazah Siti Nor Bahyah) :) 


Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

GELOMBANG FINAL EXAM

Assalamualaikum w.b.t.

sebelum 2 izankan saya berpantun,
dua tiga kucing menari,
mana nak sama cik milah sorang,
2,4, boleh kucari -cari...
hayooo...Final exam sudah mali ..??.            (pelik je bunyi, em lantak la)


haii uolls, sihat? berdebu dah la blog ni, lama x update new entry. nak wat cam na gua busy dengan assignment, test, presentation plak.. so x dpt nk menghupdate. mlm ni la gua berkesempatan utk update ceritara cinta , eh bkn ceritara beruk dengan musang berjanggut.kisah nya cm ni, pada suatu petang yang suam2 kuku, x berapa nak panas la, musang berjanggut berada dibawah pohon anggur yang rendang, tiba-tiba datang sang beruk berkata @#$%%%^.cantik janggut........eh apa yg aku merepek ni ..maaf ya ini akibat terlebih makan, makanan x sempat hadam dlm perut, maklum la sekarang ada kt rumah, makan byk sangat, kalu dok hostle makan bagai kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.. kecian kan..harap hampa sedekah 10 ketul ayam KFC kt cheq..muahaaahahaha.

ok2.. cheq bohong ja kat ats 2.

pejam celik, celik pejam..mata gua ngantuk la..hehe. gua rasa sat ja masa berjalan. tgk2 gua dh nk hbs sem dh, gua nak final dh wei..cuak kot..gua harap gua dapat buat yang terbaik time exam nanti..& memperoleh result yg baik jgk inshaallah.. skung ni dh start cuti study week.. gua pun nak manfaatkan cuti ni dgn sebaik-baiknya dgn mentekedarah mentela'ah buku. :)

last sekali gua nak say good luck for KBM1181C, to my roomate ang paper byk exam t,wat leklok noh,and  to my beloved friends sehati, sejiwa , seraga.."Syera, Wanny, Husna & Aina" .good luck jgk untuk hampa semua harap2 kita berlima pulun bg dpt pointer yg kita idam-idamkan weiii ..Good luck jugak pada sapa2 yang nak final exam ni..bersedialah anda :)

KBM1181C

beloved friends

eh one more thing
gua nak peringatkan kepada sesiapa yang nak menduduki perperiksaan x kisah la student u ka, yg nak ambk  UPSR(dh hbs, seronok lah hampa), PMR ka, SPM ka, STPM, or STAM ka. ni gua nak share preparation sblum p dewan perperiksaan .



1) Malam Sebelum Peperiksaan.
  • pastikan anda tidoq secukupnya untuk memberikan kesegaran pada keesokkan harinya.
  • kumpulkan keperluan teknikal untuk peperiksaan contohnya pen , pensil, pembaris, pemadam.
  • PENTING - kad pengenalan, slip peperiksaan . letak ditempat yang senang diambil & mudah diingati.senang..hampa simpan teruih dalam beg yang nak bawak p exam esk.
  • kuatkan azam dan tekad untuk berjaya.
  • facebook,twitter, blog & seangkatan dengan nya kurang kan buat seketika,
gambar hiasan


2)Pagi Sebelum Peperiksaan
  • jangan lupa ambil sarapan pagi. yang dok hostle 2, hampa spare la roti 
  • jangan lupa bawak benda2 PENTING seperti diterangkan diatas.
  • datang awal ke tempat peperiksaan , sekurang-kurangnya 15 minit sebelum peperiksaan. ini bertujuan memberi ketenangan kepada anda.
  • sebaik-baiknya jangan berbincang lagi tentang pelajaran dengan rakan2 sebelum masuk ke dewan peperiksaan.  perbincangan seperti ini boleh merunsingkan fikiran anda.
  • berdoalah agar anda tenang, dipermudahkan semasa menghadapi peperiksan & mendapat kejayaan yg cemerlang.
  • masuk dewan peperiksaan dgn disiplin & berkeyakinan.
  • pastikan tempat duduk anda selesa. duduk dan tenangkan fikiran anda..
berdoa, usaha , tawakal


:)


sekadar perkongsian.sekian, wasalam...

notapoketseluaq: doakan cheq noh.hehe :)




Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

SALAM KEMERDEKAAN

Salam..
haii uolls....

gua nak citer serba sedikit detik2 malam ambang kemerdekaan..best habaq hang..gua nak ckp sama lu, 1st time gua sambut merdeka dgn member Uitm, sebelum2 ni gua sambut merdeka kt umah je beb, kdg2 tu penah la jgk kua jenjalan dgn famly,bila dah nak dekat2 kul 12 kiteowg benti kt satu tempat yang agak menjadi kegilaan orang2 menyaksikan percikan bunga api. cam tu je la.. tp yang membuatkan best nye gua sambut merdeka kt uitm ni mcm2 acara dieowg sediakan.best sesangat..

actually student yg stay kt kolej kiteowg tidak dibenarkan balik "di quarentine dengan erti kata lain perintah berkurung..haha..mana x nya rabu tgh ari klu x silap gua pintu gate uitm tutup, x benarkan student balik... dieowg x bagi balik ada sebab..lg pun ari jumaat boleh je balik doh.. gua pun pada mula nya bengang la jgk. asal x bagi balik..dh la ari khamis satu uitm x da kelas,semua staf dpt cuti "famly day" .. student pn apa ag..comform ar kalut nak balik awal.besa la jiwa remaja.. seboleh2 nya nak jugak balik.. tp gua dpt tau ada la jgk yg dpt pelepas balik smpai g jumpa rektor gua pun x tau la kesahihan cerita tu..

gua pun nak balik jugak beb...tp bila gua pikir2 balik..x salah kot dieowg wat cm tu..uitm x bagi balik sebab nak ajak student meimarahkan,memeriahkan lagi malam ambang kemerdekaan tu..tp dieowg keras kepala sgt..nak balik jugak.. tp gua yg baik ni..gua balik pagi jumaat beb, bak kata rektor masa beri ucapan "muka x dpt balik, memang nampak senyum tapi senyum dalam tangisan.." haha.. memang pun.. tp gua redho je..lagi pun bila buat cm tu gua dapat jugak spent time sambut merdeka dengan kengkawan. sambut merdeka serba islamik gitu..best pe, daripada sambut merdeka kua laki pompuan x tentu hala..balik lewat2.lagi x elok. mula la terjadi perkara2 yg x sedap dipandang,x sedap didengar & semua x sedap lah. betoi ka ayat gua..gua guna bahasa baku mna gua pun x tau..hihi..lantak lah :)



Sebelum detik 12 mlm tu..mcm2 acara diadakan.. diantaranya :

1. sembahyang berjemaah mahgrib, isyak n solat hajat,
2. ceramah tentang erti kemerdekkan dtg khas dri penceramah jemputan iaitu IMAM MUDA HAFIZ

ni la Imam Muda Hafiz 

3. seterusnya diteruskan dengan acara pentas seperti : 

- persembahan Brass Band (syok gila) 
- persembahan Retis...hehe Retis kecik molek iaitu juara realiti tv rancangan "Adik-adiku"
  adik munir ni buat persembahan nasyid dan syarahan tentang saat2 akhir detik rasullullah wafat..subhanallah 
  dpt rasa time adik tu ckp dengan nada yg sedih time dia cerita nabi nak hembuskan nafas yang terkhir.. 
  sedih sangat.. pape pun syabas la adik berjaya wat kakak2 & abang kt dlm dewan tu insaf ,hehe :D

 
Adik Munir(sedap oo suara budak ni)  


 Adik Munir & Pengacara Majlis pada mlm 
"Munajat Ambang Kemerdekaan 2012"

4. persembahan akustik daripada student Uitm & persembahan sajak dari rektor uitm Kedah.. 1st time tgk 
    rektor baca sajak..sporting + sempoi la...
5. dan yang terakhir sekali kami beramai-ramai berkumpul di luar Dewan untuk mengira detik2 jam tepat 12 
    mlm dengan menyaksikan percikan bunga api yg warna-warni.. best sgt :)



akhir cerita..sebelum gua nak undur diri..
salam kemerdekaan yg ke-55 tahun yang bertemakan " JANJI DITEPATI "
MERDEKA !!!! MERDEKA !!! MERDEKA!!!!! 



Notapoketseluaq : hampa sambut merdeka kat mana ??? :)

Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved Cik Sue.blogspot.com