Background

buih

Si Kacak & Si Cantik (My Followers)

Dashboard

Heartbeat

CERITA BALIK KAMPUNG AKA RUMAH

Salam... haii korang..

mesti korang dh lupa kt ciksue kn ke korang rindu cik sue .hehe
al maklum la lama dh x update blog,blogwalking lg la. haram ....bkn sombong, bkn mlas.tp agak ke-busy-ian.. eh betoi ka eja cm tu..em whatever lah..besa la, dh jd student ni masa tu agk terhad cikit. tp cik sue tabik ar pada sesetengah blogger yg dpt bahagikan masa dieowg..Taniah utk anda :)


yey2.....saya dah ada kt rumah aka kampung...

gua x tau sama ada tajuk ada kene mengena ka x dengan cerita yg gua nk story ni.. maaf la ..gua lama x update sampai kan tajuk pun gua main taip ja,,tanpa berfikir sejenak..apa yg terlintas difikiran, gua terus tulis.. harap semua sudi baca ,kalau rasa x suka sila.. sila  dan sila pergi dari sini . 

ciksue sampai rumah tngahari kelmarin, mlm selasa syok je kemas baju kt hostel mana x nya pagi tu mak n ayh nk mai ambk bwk balik rumah dh..tu yg happy sgt. bulan posa 2 kali je balik umah selain nya puasa dekat U. sedih giler makan pun tak lalu, dok teringat kt rumah. apakan daya, x boleh balik. time nk balik rumah ada je program itu, ini, dengan penangan quiz ,test, and assignment segala. arrhhh sabar je la.. yang x tahan my roomate time2 minggu balik rumah..adoi lg ar..dh satu bilik dua owg..derek berbuka keseorangan bertemankan kipas, lampu, meja, kerusi, bantal & tilam .. :(
agak kejelesan bila tengok roomate kemas baju nk balik yg kita dok study nk test.. tersangat la.. menusuk jiwa raga..waaaaa ,,makkkkk kak x blh balik..sob, sob,....

tp alhamdulillah cik sue dh ada kt rumah sekarang.. bersahur pagi tadi pun makan berselera.. hehe.. belum tengok ag time berbuka..comfrom ciksue mkn byk.. dok kt hostel teringat masakan mak. dh ada kt rumah ni tunggu ag. eh korang tahun ni baju raya kaler apa..?  ciksue tahun ni 1 famly kaler hijau. mlm semalam sempat lagi ciksue & adik pmpuan buat biskut cornflakes coklat, ptg td buat biskut mazola. mlm ni nk buat biskut cornflakes madu plak atas permintaan adik2.

1st try, selama ni beli ja, saja tahun ni galak nak buat sendiri. tp ok la puas aty, bila buat ramai2 ni merapatkan lagi ukhwah kekeluargaan tu.. tu yg best :)

bila raya ja, tiap2 tahun 1st day raya rumah ciksue dgn makcik mesti kami buat open house, jemput2 la datang raya rumah ciksue.. mcm2 ada.tahun ni ciksue dengar2 ada laksa, koey teow th'ng or theng ka x reti eja..hehe , ada lemak,ketupat,rendang ayam + daging, eh mcm2 ar. best kot.. meriah je rasa. dpt jumpa sedara mara, jauh dekat semua turun...:)

ha hampa nak tau x,,tahun ni gua heran 1 kad raya pun x sampai kt rumah gua..kah3..
tetiba teringat nostalgia zaman sekolah2 dulu, ada je kad raya byk lak tu,,yg bg by hand pun ada, yg jauh2 still pos kad raya,, yg x tahan dok kampung sebelah je pun, pos kad raya jugak memang sempoi la zaman dulu..sekarang gua tengok ramai yg mengunakan alternatif media elektronik send guna message ja htq pantun raya , ucapan raya yg kretif ckit, edit boh gambar serta ucapan raya tag kat member2 ok la tu, mcm2 dh gua jumpa.gua pun rasa cm nak edit je kan, sebagai ganti kad raya.. kah3. tp gua memang x da langsung kad raya tahun ni giler bapak sedih ... pecah rekod kot..tahun ni x da langsung..

k lah..ciksue curi2 update sebenaqnya ni.. my mum dh panggil swuh tulun kt dapur.. masak ayam masak merah kata nya..jom2.. ciksue undur diri dulu..inshaallah t ciksue update pasai rayat..  :)



notapoketseluaq : selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir & batin (salah silap harap dimaafkan) saya tujukan khas untuk semua blogger2 yg mengenali saya & juga kpd silent reader :)


Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved Cik Sue.blogspot.com