Background

buih

Si Kacak & Si Cantik (My Followers)

Dashboard

Heartbeat

TIPS POWER ..haha

Assalamualaikum...hai uolls..
cm na arini puasa  hari kedua..OK tak, ke KO..
harap2 semua still ok ag..kepada sesiapa perut dia dh bershuffle tu..harap bwk bersabar ye..hehe
korang tgk tajuk pn POWER kn saja nak bg gempak cikit. ok staright to the point nak share ckit tips2 menarik lagi berguna ..


TIPS KEJUTKAN ORG BANGUN SAHUR yg agak MENCABAR hihihi

khas utk org yg liat bangun sahur...

1.Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
2.Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan-lahan sambil panggil nama dia....
3.Renjis air kat muka dia...
4.Tampar-tampar manja pipi dia..
5.Tutup kipas/air cond 

Tapi kalau still tak ada effect,

1.Jerit nama dia sekuat hati...
2.Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
3.Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dan stokin busuk korang
4.Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5.Goyang badan dia kuat-kuat dan jerit "tsunami" tsunami !!!

Tapi kalau still tak ada effect gak,

1.Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka !!!! sambil seru nama dia banyak-banyak kali...
2.Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yassin !!

Tapi kalau still tak ada effect jugak... Ni je la cara terakhir..

1. Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...Innalillahi wa inna ilaihi roji un...






Gambar hiasan :D


notapoketseluaq: sapa x posa penuh x leh dpt duit raya..ngee :D





Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

RAMADHAN AL-MUBARAK





HAMPA KENAI DAK ORANG YANG DOK UMUM POSA NI ??



Assalamualaikum w.b.t

Bagi menyempurnakan titah perintah seri paduka baginda yang Di Pertua Agong, setelah diperkenankan oleh  duli-duli yang maha mulia raja-raja maka adalah dengan ini saya mengisytiharkan bahawa tarikh permulaan puasa bagi negeri-negeri seluruh m'sia telah ditetapkan pada hari sabtu 21 hb Julai 2012...Sekian wasalamualaikum w.b.t :)

 walaweh....Cik sue ada gaya jdi Datuk Syed Danial Syed Ahmad yg umum puasa tu..hehe :D


yey2..puasa pn dh dekat.sabtu ni. 21 julai 2012/1433H disini cik sue ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak kepada seluruh umat islam di seluruh dunia yg akan menyambut puasa .sama2 la kita jauhi perkara2 yg blh membatalkan puasa dibulan yg mulia lagi berpahala ini.sama2 mengumpul pahala. time bulan puasa ni la byk sangat pahala blh kita dapat.


jauhi  perkara blh batalkan puasa@perkara yg melalaikan dibulan puasa  & kejar pahala

>> KLIK UNTUK TUMBESARAN <<

ha ni ciksue dengan baik hatinya sertakan niat2 puasa sebulan,niat tiap2 hari & juga doa buka puasa.
sila take note. satgi hampa lupa nak niat. jangan dok buat lupa.puasa tu penting. rugi sapa x posa..

k.lah that all for today ..nanti ciksue update entry yg trbaru ye..
salam ramadhan yg kengkawan :D






notapoketseluaq: time bulan puasa jangan dok minum air paip lak.. hehe (posa jangan x posa), jgn lupa p terawih weh !!!


Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

~ Contest MEGA 2012 Hazwan Hairy ~



haii..pa habaq semua..lama cheq x hupdate blog.arini bwu rasa berkesempatan nak menaip2..
actually td cik sue ada tertgk ada contest by Hazwan Hairy..so rasa terpangil untuk join that contest.....
mana tau menang..even cheq tau header cheq x secantik mana pn..ceh !!..xpa la..saja cuba nasib ..kih3



ehem3>>>>>>>>>ni la tuan empunya blog yg buat contest ni,
lawa kn header die nak banding dgn header cik sue..x dpt la secntik cm tu..



see..my header..tersangat la simple...
ok now..description my header >> cik sue x tau la cm x da description je..but just my header mngambarkan yg blog ni simple & hampa nampk kan ada kata2 kt bwah header tu "JADIKAN HARI INI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM" 

*disebalik kata2 tu cheq saja nak selit sedikit nasihat,peringatan ...Jadikan hari2 yg mndatang dgn lbh baik dri hari semalam dari segala aspek yg kita lakukan ..ingat allah..& juga membuktikan kita ni semakin bersedia menghadapi / mengingati kematian.. 
jangan dok seronok sangat lah !!!..( tetiba jadi ustaz lak ) hehe :D


sapa2 nak join contest ni 
>> SILA KLIK MANJA <<

notapoketseluaq: harap2 cheq la pemenang..kih3.....(perahsantan perasan)

Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved Cik Sue.blogspot.com