Background

buih

Si Kacak & Si Cantik (My Followers)

Dashboard

Heartbeat

PERADUAN HEBAH & MENANG

Assalamualaikum...
haii uolls semua..selamat petang ari ini ari jumaat,hari punghulu segala hari..

Entry ptg ni Cik Sue ni kongsikan tentang pameran buku..korang semua mesti pernah pergikan pameran2 buku merata tempat kite selalu jumpe kn..Dalam ke redupan suasana petang jumaat ni Cik Sue ada terbuka la satu blog ni ..AMALINA SUHAIMI niat nye nak baca tentang lain tp terjumpa plak iklan PTS ni tadi.. Mempromosikan tentang pameran buku yang akan diadakan di PWTC pada 27 April - 6 Mei akan datang ni.sangat menarikkan,boleh shopping buku..Cik Sue pn dah lame x shopping buku ni...macam2 buku ada kt sana. Pameran buku ini di under PTS atau dikenali sebagai Publications & Distributors Sdn.Bhd.Syarikat ini merupakan syarikat yang menerbitkan dan mengedar pelbagai kategori buku dalam Bahasa Melayu..contohnya pendidikan,resepi,komik,remaja& kanak-kanak,novel islamik,motivasi & bantu diri,keluarga & kesihatan dan banyak lagi...hmm..so ape tunggu lagi moh la kite semua serbu kt sana 27 april nanti yo..:)

Ha btw sblum nk g sana, korang join la dulu peraduan hebah & menang ni ..hadiah lumayan menanti anda tau..x caya klik sini >>PERADUAN HEBAH & MENANG<<

Kalau siapa yang x berkesempatan nak pergi ke pameran buku anjuran PTS ni korang boleh je if nk tanya soalan ke,nak tahu buku yang baru keluar ka, beli buku sanat2(eh asal ckp x terus ni)..hehe..korang boleh je klik kt link ni.Portal PTS @ nak tahu perkembangan pape ke pasal PTS ni KLIK SINI..senang je..

JANGAN LUPA JOIN TAU !!!!!




Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

Selamat Hari Tua


‎"♪ HappyBirthday to You ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*• ♫♪ Happy Birthdayto You ♪♫ •*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*• ♫♪HappyBirthday ♪♫ •*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•...♫♪...Happy Birthday to You!!!....... ♪♫♪[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̅̅
̲P̲̅][̲̅̅Y̲̅][̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅]♪♫♫... ♥♪♫♫。/|\。★
¸.•*¨`*ིྀღ •♫♪¸.•*¨`*ིྀღ •♫♪ lalala...♫•*¨*•.¸
::: (\_(\
*: (=’ :’)
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•´¯`»♫♪♥♥[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅Y̲̅] [̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅]♥♥♫♪






Hari jadi sape ek???salam pn x bagi terus nyanyi happy birthday ..

assalamualaikum..saudara saudari chikibom chikebom & selamat tengah ari dah mkn ke blom uollss...???


opsss lupa plak...Today is my Birthday :)
that why la dok melalak x tentu pasal...
hehe....happy sgt.

Selamat Menyambut Hari Tua !!!
pejam celik,pejam celik skung Cik Sue dah masuk umur 21 tahun dh pn..ape!!!! 21 Tahun ..fuiyoo....


~ Sebagai rakyat malaysia saya sudah layak untuk mengundi..(undi anda adalah rahsia) huhu
~ Orang tua2 ckp klu umo dh msuk 20 an ni dh boleh kawin..hik3...
~Umur pun dah makin tua elok la mengingati mati,

>>Cik sue rasa bersyukur kerana masih diberi nyawa untuk hidup dimuka bumi allah..syukur alhamdulillah....terima kasih ya allah..<<

* Cik sue nk jadi seorg ank yg lebih baik dari sebelum ni..
* Cik sue nk bangga kn mak ayh and orang yang Cik sue sayang...
* Cik sue nk Berjaya di Dunia & Di Akhirat inshaallah....amin...ya rabbal' alamin...


Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

Kesan Istighfar


Hadith :

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud : "Sesiapa yang sentiasa beristighfar maka Allah akan menjadikan baginya setiap kesusahan itu ada jalan keluar dan pada setiap kesempitan ada cara mengatasinya serta memberikan rezeki kepadanya daripada sumber yang tidak disangka-sangka."



Riwayat Abu Daud

Huraian :

1. Islam menggalakkan kita agar memperbanyakkan beristighfar, selalu bertaubat kerana sebagai manusia biasa kita tidak terlepas daripada dosa. Rasulullah s.a.w sendiri sentiasa beristighfar lebih 70 kali setiap hari sedangkan baginda merupakan rasul yang maksum @ dipelihara daripada dosa besar dan kecil.

2. Orang yang sentiasa beristighfar kerana Allah akan merasakan dirinya sentiasa dekat kepadanya-Nya. Bahkan akan timbul perasaan tenang & dapat mengecapi hidup dengan penuh rasa yakin serta bebas daripada perasaan putus asa @ lemah.

3. Dosa itu adalah penyakit & ubatnya adalah istighfar. Oleh itu bagi mengelakkan hati daripada lalai seseorang itu hendaklah sentiasa membanyakkan istighfar. Ini kerana kita tidak mengetahui bilakah masanya keampunan daripada Allah itu akan berlaku.






Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

KENANGAN BERSAMA

salam...
haii uollss....

lme dh Cik Sue x update ,busy sgt2..smpai x sempat nk mnjengok blog yg x seberapa ni..hehe
ari ni just nk tnjuk sdikit sbyk photo2 kenangan sya bersma member2 klas..
al-maklum lah..Cik Sue skung ni pun dh tmat pngjan skung tgh tgu result kua n result kemasukkan ke university yg akn dtg..
Cik Sue hrap sgt dpt smbung blja lg..amin :)

kelmarin Cik Sue dh siap p serah kunci bilik so lpas ni x da dh la nk jmpe mmber2 ,roomate or hosemate..ssah dh la nk kua mkn bersama,blja bersama,lepak bersama no more :(

tp pape pn cik sue slalu ingt kt hampa semua .....
nah skung lyan la photo2 mmber2 klas Cik sue







this my DIVA group actually kiteowg blkon yg pertama kalinya x pnah2 berlakon tetiba lec swuh wat lakonan in english lak un..so sgt2 menghiburkan time nk practise tu.. so it is very intersting..Cik sue ingt memory bersam DIVA group smpai bila2..









time ni kiteowg berlakon pegang watak dari negara CHINA, THAILAND AND JAPAN






kepada siapa yg x da dlm ni Cik Sue mntk maaf la ye Cik Sue just boh ckit je..next time Cik sue boh photo byk2 noh..cyg hampa semua ... :)


Terima Kasih Kerana Sudi Baca! Kalau Suka Sila Like,Komen and Follow :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved Cik Sue.blogspot.com